Monday, January 16, 2012

STORY MORY NENEK TERSAYANG

Assalamualaikum,hey reader ! Korang semua apa khabar ? So long larh tak story mory dekat blog nih kan ? Rindu pulak dekat korang-korang nih,hehe :) Hari nih dah masuk hari yang ke-tiga aku kehilangan nenek yang tersayang . Alhamdulillah nenek aku pergi ke alam lain dengan muka yang amat bersih nd suci . Muka nenek macam orang muda . Kalau korang ada masa nenek aku meninggal,korang pasti akan puji nd cakap yang nenek aku memang cantik . Bukan aku nak bangga dengan guy's semua,tapi bila aku tengok sendri dengan mata aku nd aku dengar ramai orang cakap yang muka nenek aku cantik nd putih,semua tuh buat aku bersemangat nak teruskan kehidupan aku . Kalau aku tak ada semangat nak hidup,dah lama aku nak ikut nenek aku .


Tapi pesanan nenek yang terakhir,nenek nak aku belajar rajin-rajin sampai masuk Universiti . Tapi nenek tak cakap dengan aku,nenek pesan dekat makcik aku . Bila aku balik sekolah tadi my mum bagitahu yang nenek ada pesan macam nih nd macam tuh . Waaahhh !! happy sangat-sangat,tapi sayang nenek tak sempat nak tengok result PMR aku . "Nenek ! untuk PMR nih ika akan cuba yang terbaik,sebab ika nak tunaikan apa yang nenek nak . Nenek ingat tak masa ika kecil-kecil dulu nenek selalu cakap kat ika suruh ika jadi Doktor . Nenek kata kalau ika boleh jadi doktor,ika boleh rawat nenek selalu . Tapi kenapa nenek pergi tinggalkan ika dulu ? Lepas nih ika nak rawat sapa ?" Eh ! cakap sorang-sorang pulak aku nih :(

Sekarang hanya tinggal kenangan dengan nenek,nenek baik sangat-sangat . Nenek larh tempat ika bermanja,kalau rindu nenek mesti aku akan datang rumah nenek aku . Waaahhh !! Dari apa yang aku cerita pun dah tahu yang nenek aku nihi baik kan ? Tak perlu aku bagitahu korang banyak-banyak kali, kan kan :) Dekat bawah nih ada gambar-gambar nenek aku,jom kita tengok sama-sama :) Let's go watching bebeh


                                            Gambar last raya dengan nenek,HJH MAZNAH BT MOKHTAR (semua gambar cucu nenek)


Nenek nd atuk time raya 2009


Oky sebenarnya banyak lagi gambar nd kenangan yang nak tunjuk dekat korang semua,tapi untuk hari nih yang nih sahaja yang sempat . Bila-bila aku akan tunjukkan gambar nenek aku time muda-muda dulu :) hehe lawa sangat-sangat . Oky larh,i not have enough time . So i have to go :) daaa korang semua,next time aku post-post lagi oky :) oky sebelum terlupa,sapa-sapa reader yang boleh datang tahlil dekat rumah nenek aku,silakan lah datang ye . Oky,pergi dulu daaa SALAM ~~

No comments: